Lourdes

Waar

Waarom we onszelf Chiro Lourdes noemen? Wel, omdat we gesitueerd zijn in de nabijheid van de toch wel vrij bekende "Grot van Lourdes", alwaar er in het verleden allerhande mirakels zich hebben voltrokken. Niet ver van deze heilige plaats, vinden er elke zondagmiddag activiteiten plaats op onze terreinen aan de Eksaardserijweg 25, 9041 Oostakker. (vanaf januari 2023 veranderen de adresgegevens van Chiro Lourdes jongens naar 'Simone Duboisstraat 100’)

Wanneer

De Chirozondag begint elke zondag om 14 uur stipt met de opening, dus het is raadzaam om reeds daarvoor al aanwezig te zijn. 

Je bent al welkom op onze terreinen vanaf 13u30

 

Het einde van de activiteiten is per afdeling geregeld: 

 

Pinkels en Speelclub: 17u30

Rakkers: 18u

Toppers: 18u30

Kerels en Aspiranten: 19u

Extra informatie

Inschrijven

Iedereen tussen de 6 en 18 jaar is welkom om samen met ons onvergetelijke zondagen te beleven!

Het inschrijvingsgeld bedraagt per jaar 30 euro en daarvoor ben je volledig verzekerd bij Chiro Nationaal. Wil je graag van de Chiro komen proeven? Vul dan voorafgaand alle informatie in in de link: https://forms.gle/vDjZewauNSscbR147 . (Je kan deze kopiëren en plakken als je er niet op kan klikken). Je kan een drietal keer komen 'proberen' alvorens we je verplichten om het lidgeld te betalen.

Chiro voor iedereen! Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen! Daarom werkt Chiro Lourdes Jongens met een sociaal tarief. Hierbij willen we ervoor zorgen dat iedereen een eerlijke kans krijgt om lid te worden van de Chiro en leuke activiteiten kan beleven waaronder ook meegaan op weekend en kamp. 

  • De standaardprijs voor de inschrijving bedraagt 30 euro.
  • Het sociaal tarief: voor zij die het wat moeilijker hebben en voor wie 30 euro een behoorlijke hap uit het budget is, is er nu het sociaal tarief. Hierbij vragen we de helft van de standaardprijs in dit geval 15 euro.
  • Wil je graag ietsje meer betalen om zo de chiro betaalbaar te houden voor iedereen? Dan kan je jouw steentje bijdragen door een solidariteitstarief te betalen. Dit kan door het lidgeld met een vrije bijdrage te verhogen, bv €5. Uiteraard is dit geen verplichting.

Heb je vragen, neem gerust contact op met de Volwassen Begeleidster Anne Bunneghem 0497/433.039 of anne@chirolourdes.be.

 

De opening

We vatten de activiteiten aan na de groepsopening. Hierbij gaan we in formatie staan, linkervoet vooruit en handen op de rug, waarna er vervolgens de inspectie volgt, afdelingskreten, een openingsgebed, voorstelling van de activiteiten per afdeling, mededelingen met ten slotte de groepskreet "Chiro... Leeft!". Vanaf de rakkers is het dragen van het chiro-uniform verplicht. Deze bestaat uit een hemd en een broek. Je kan deze nieuw kopen op de website van de banier: https://www.debanier.be/chiro/kleren.html Of via het tweedehandssysteem van onze Chiro.

 

Het vieruurtje

Rond 16 uur worden de activiteiten even onderbroken, want dan is het tijd voor het 'Vieruurtje'. Immers, door actief te wezen krijgt men honger en dorst. En die is er om gestild te worden. Je kan een drankje kopen (cola, limonade, fruitsap, ice-tea...) voor 1 euro, een koek (Mars, Leo, Snickers, ...) kost 50 eurocent

Wij raden voor de jongsten 1,5 euro aan, want met dat bedrag kan je je honger en dorst perfect stillen.

 

Bivak

Het bivak is hét hoogtepunt van het chirojaar! Echter zijn we wel van principe dat enkel onze 'trouwe' chiroleden mee mogen op dit kamp en we bijgevolg een minimale aanwezigheid verwachten van de leden doorheen het jaar. Indien je maar één of twee keer komt naar de chiro is het niet mogelijk om mee te gaan op dit onvergetelijke kamp! 

Regelmatig naar de chiro komen is dus de boodschap!

 

Attest mutualiteit

Er zijn enkele ziekenfondsen die een deel van je kamp – of lidgeld terugbetalen. Hoeveel de terugbetaling bedraagt, hangt af van ziekenfonds . Voor de tegemoetkoming moet je het bewijs van deelname aan een jeugdwerkinitiatief ingevuld aan je mutualiteit bezorgen. Zo een bewijs kan je verkrijgen door een mail te sturen naar onze VB: Anne via anne@chirolourdes.be

 

Onze Proost & Volwassen Begeleiders

Om ons te begeleiden bij allerhande zaken (administratie, verhuur, financiën, ...), worden wij bijgestaan door onze proost, Norbert, en door onze Volwassen Begeleidster (oftewel VB) Anne.

Indien er vragen, suggesties, ideeën of opmerkingen zijn omtrent iets dat gebeurd is op de chiro, zouden we willen vragen om in eerste instantie de betrokken leiding te contacteren. Voor de meer algemene, dringende of financiële vragen, kan je onze VB contacteren. De gegevens kan je vinden op de contact pagina.