Lourdes

Inschrijvingen & nuttige info

Beste leden en ouders,

Zondag 11 september is de eerste normale Chiro zondag voor oude en nieuwe leden. Zondag 4 september is het chiro voor alle oude leden, waarin ze via een tof spel hun nieuwe leiding ontdekken. Nieuwe leden mogen drie Chiro zondagen proberen alvorens het lidgeld te betalen. Neem dus gerust jouw vrienden mee en wie weet hebben ze de chiro-microben ook te pakken!

Inschrijven en/of proberen? 

Inschrijven doe je door alle info in te vullen via de inschrijvingslink. De inschrijvingslink moet ingevuld worden voor de eerste (probeer)zondag zodat we over alle nodige gegevens beschikken. 

DUS, als je een nieuw of oud lid bent, vragen we jou om de inschrijvingslink in te vullen zodat we over de meest actuele gegevens beschikken.

Inschrijvingslink: https://forms.gle/vDjZewauNSscbR147 (Je kan deze kopiëren en plakken als je er niet op kan klikken).

Inschrijvingen van zusjes kan via https://forms.gle/isRp23i68KGaNNEo6 tot 28 september. De zussen hebben voorrang op andere nieuwe leden. Bij de jongens is er geen ledenstop of wachtlijst en geldt er dus geen voorrangsregeling. 

Lidgeld?

Het standaardtarief voor het lidgeld bedraagt € 30,00 per persoon voor het volledige jaar, inclusief verzekering.

Chiro Lourdes werkt voor de inschrijvingen en alle andere activiteiten op de Chiro met een sociaal tarief. Wat houdt dat in?

Met het sociaal tarief willen we ervoor zorgen dat iedereen een eerlijke kans krijgt om lid te worden van de Chiro en leuke activiteiten kan beleven waaronder ook meegaan op weekend en kamp. Daarom geven we de kans om aan een lager tarief lid te worden. We denken hierbij aan de helft van het lidgeld namelijk 15€. Indien je hierover vragen hebt, spreek de leiding aan of neem contact op met Anne Bunneghem, de volwassen begeleidster op anne@chirolourdes.be.

Zij die een extra steentje bij willen dragen hebben ook de mogelijkheid om meer te betalen, een solidariteitstarief. Dit kan door het lidgeld met een vrije bijdrage te verhogen bvb 5€. Uiteraard is dit geen verplichting.

 

Ben je reeds lid, dan betaal je het lidgeld bij het invullen van de inschrijvingslink.

Ben je een nieuw lid, dan mag je 3 zondagen proberen alvorens het lidgeld te betalen.

Het lidgeld schrijf je over naar het NIEUWE rekeningnummer BE26 7310 5437 3929 met vermelding van de naam van het kind en de afdeling. 

Wanneer je meerdere kinderen inschrijft, schrijf je per kind afzonderlijk over, dit houdt het voor ons overzichtelijk. 

 

Uniform?

Het uniform bestaat uit een korte Chirobroek, een Chirohemd en gesloten schoenen. Dit is, vanaf de Rakkers, elke zondag verplicht te dragen tijdens de opening, alsook tijdens de uitstapjes.Je kan het uniform kopen in de Chirowinkel “De Banier”, Hoefslagstraat 1 (zijstraat Lange Munt). Een blauwe chiro Lourdes T-shirt kan men kopen op de chiro, voor 10 euro. NIEUW dit jaar is de mogelijkheid tot het aankopen van een Chiro Lourdes trui! Meer informatie hierover volgt nog. 

Oude chiro- uniformen kunnen steeds gedoneerd worden en kunnen tweedehands aangekocht worden. Hiermee wordt de sociale kas gefinancierd en kunnen leden die het financieel moeilijker hebben ook deelnemen aan het bivak

Chiro-uren

De chiro begint om 14 uur, maar iedereen is welkom vanaf 13.30 uur.

De chiro eindigt om :   17.30 uur voor de Pinkels en Speelclub

                                    18.00 uur voor de Rakkers

                                    18.30 uur voor de Toppers

                                    19.00 uur voor de Kerels en Aspiranten

4-uurtje

Tijdens het 4-uurtje kan men een frisdrank (€ 1) en een koek (€ 0,50) kopen. Voor de Pinkels, Speelclub en Rakkers wordt € 1,5 aangeraden.

Wil je weten of het wel of geen chiro is?

Bezoek onze website: www.chirolourdes.be en raadpleeg de kalender. 

 

Huisbezoek?

In de loop van de maand september en oktober komt de leiding ook op huisbezoek. Dit is het ideale moment om vragen te stellen en kennis te maken met de nieuwe leiding.

 

Bivak?

Bivak is het hoogtepunt van onze jaarlijkse werking. Tijdens het chirojaar wordt een gevoel van samenhorigheid en vriendschappen voor het leven gesmeed.Daarom vinden we het belangrijk dat de leden met regelmaat naar de chiro komen. Leden die in het werkjaar te weinig komen zullen het bivak van Chiro Lourdes helaas moeten missen.

Regelmatig naar de chiro komen is dus de boodschap!

 

Trooper

Chiro Lourdes werkt nog steeds met Trooper. Trooper is een online webpagina die per aankoop een deel van het bedrag doneert aan een vereniging naar keuze. Je kan dus nu onze Chiro steunen zonder zelf iets extra te betalen. Neem de info hierover zeker eens door in de bijlage, je doet er ons een grote gunst mee.

 

Attest mutualiteit?

Er zijn enkele ziekenfondsen die een deel van je kamp – of lidgeld terugbetalen. Hoeveel de terugbetaling bedraagt, hangt af van ziekenfonds. Voor de tegemoetkoming moet je het bewijs van deelname aan ons vragen en ingevuld aan je mutualiteit bezorgen. Stuur hiervoor een mailtje naar anne@chirolourdes.be

Met warme chirogroeten,

Leiding en VB, Chiro Lourdes Jongens