Info

Chiro Lourdes jongens amuseert de jeugd reeds meer dan 60 jaar. Elke zondagmiddag staat de leidingsploeg klaar om iedereen vanaf 6 jaar te plezieren met spelletjes, zoektochten, opdrachten, ...

Hier vindt U algemene informatie in verband met onze werking, onze geschiedenis, deze website, de zondagmiddag, ...

Waar?

Elke zondagmiddag vinden de activiteiten plaats op onze terreinen in de Eksaardserijweg 25. Waarom we Chiro Lourdes noemen? Wel, omdat we gesitueerd zijn in de nabijheid van de toch wel vrij bekende "Grot van Lourdes", alwaar Pieter De Rudder op miraculeuze wijze genas.

Wanneer?

De Chiro begint elke zondag om 14 uur stipt met de opening, dus het is raadzaam om reeds daarvoor al aanwezig te zijn. Je kan al komen vanaf 13u30.

Het einde van de activiteiten is per afdeling geregeld. Voor de Pinkels en Speelclub is het sprookje uit om 17u30, voor de Rakkers om 18u, voor de Toppers om 18u30 en voor de Kerels en Aspiranten om 19u.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld bedraagt slechts 25 euro, en daarvoor ben je volledig verzekerd bij Chiro Nationaal. Je kan een tweetal keer komen 'proberen' alvorens je jezelf moét inschrijven.

De opening

We vatten de activiteiten aan na de groepsopening. Hierbij gaan we in formatie staan, linkervoet vooruit en handen op de rug, waarna er vervolgens de inspectie volgt, afdelingskreten, een openingsgebed, voorstelling van de activiteiten per afdeling, mededelingen en verjaardagen en ten slotte de groepskreet "Chiro .. Leeft!".

Het vieruurtje

Rond 16 uur worden de activiteiten even onderbroken, want dan is het tijd voor het 'Vieruurtje'. Immers, door actief te wezen krijgt men honger. En die is er om gestild te worden. Je kan een drankje kopen (cola, limonade, fruitsap, ice-tea...) voor 50 eurocent, een grote koek (Mars, Leo, Snickers, ...) eveneens voor 50 eurocent en een kleine koek (frangipane, wafel, eierkoek, ...) voor 20 eurocent. Wij raden voor de jongsten 1 euro aan, want met dat bedrag kan je je honger en dorst perfect stillen.

Onze Proost, VB en groepsleiding

In de meeste Chirogroepen is er een VB (volwassen begeleider) die allerlei administratieve, technische, ... zaken op zich neemt. Wij hebben daar zelfs drie mensen voor! Allereerst is er natuurlijk Broeder Norbert Van Hyfte, onze proost die al vele jaren zijn beste beentje voorzet voor de Chiro. 

Sinds het jaar 2008 - 2009 hebben wij een  VeeBee bij, namelijk Jacqueline Beyst. Sindskort Versterkt ook Ans Haentjes en Sabien Vervaet het begeleidersteam. Als je als ouder vragen, ideeën, suggesties of problemen heb met iets dat op de Chiro gebeurd is, dan kan je hiermee ook bij Ans terecht. Natuurlijk wordt dit dan verder met de leiding besproken, uitgewerkt of opgelost. Kortom, naar de ouders toe kunnen Jacqueline en Ans als volwassen begeleidsters als een aanspreekpunt beschouwd worden. Je kan hen steeds bereiken via het nummer 09/ 370 88 82, 0471 / 02 88 46 of jacklien.chiro@skynet.be of 0486314565 haentjens.ans@gmail.com

Naast onze proost en VB is er ook nog onze groepsleiding, die zich met allerhande organisatorische dingen bezighouden. De groepsleiding kan zowel een oud-leider als een iemand die nog aan een afdeling leiding geeft zijn. Dit jaar zijn de groepsleiders Jan Vlayen en Robbe Goossens.